Velkommen til Verden i Bergen!

Puss brillene og fest setebeltene – nå er det klart for festival!

Det er bare to små døgn igjen før dørene på Litteraturhuset i Bergen åpner lørdag morgen for å ta imot gjester og forfattere til Verden i Bergen 2018.

Dagen starter kl. 11 i Olav H. Hauge, med det etter hvert tradisjonsrike arrangementet Jorden rundt på 80 minutter, hvor vi besøker fire byer i fire forskjellige verdenshjørner. I år skal vi reise med Kjartan Fløgstad til Moskva, med Per Buvik til Paris, med Katrine Sele til Singapore og Dag Hoel til Havanna. Tidligere år har det vært stor interesse for dette arrangementet, så vi anbefaler alle å være ute i god tid. Dørene til Litteraturhuset åpner kl. 10, og dørene til arrangementslokalet kl. 10.40.

Resten av dagen blir det arrangementer parallelt i Olav H. Hauge, Auditoriet og Alver. Under den felles paraplyen «lengsel» skal vi høre om alt fra klimaendringer og flyktningkrise, via hørsel og identitet til kunst og ytringsfrihet. Årets forfattere kommer blant annet fra Sverige, Bangladesh, Bulgaria og Spania, og vi har selvsagt også med oss et solid knippe med prima norske sakprosaforfatterne.

Alle arrangementene er gratis og åpne for alle – også barneprogrammet med Pia Strømstad som vi setter opp i samarbeid med Litteraturhuset. Strømstad har skrevet en dritbra bok om å gå på do, så her blir det moro for liten og stor.

På slutten av ettermiddagen kommer det som for mange er høydepunktet på Verden i Bergen, nemlig Verden på lørdag med NRK-veteran Tomm Kristiansen. Kristiansen har med seg en rekke forfattere som skal snakke om Norges janusansikt som oljeprodusent/miljønasjon og våpenhandler/fredsnasjon. Dette vil du ikke gå glipp av!

Dagen avsluttes med en fest i Boksalongen, hvor det blir urfremføring av helt nyskrevne tekster om lengsel av Kapka Kassabova, Victoria Lomasko og Espen Stueland. Dette er også slippfesten til det nyeste nummeret av Prosa, så god stemning loves.

Vi gleder oss enormt, og håper å se deg!

Tekst: Sandra Lillebø.