Om Verden i Bergen

Om samtaleserien

Hva betyr det å være menneske i verden i dag? Hvordan påvirker store samfunnsendringer som økonomisk kollaps, klimakatastrofer, etniske konflikter, religiøs kontroll eller politiske omveltninger det enkelte liv?

Noen av verdens fremste sakprosaforfattere kommer til Litteraturhuset i Bergen høsten 2016 for å snakke om det lille mennesket i den store verden.

Arrangementsrekken er et samarbeid mellom Litteraturhuset i Bergen og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening og leder fram til (og er en utvidelse av) festivalen Verden i Bergen i februar 2017.

Om festivalen

Verden i Bergen er festivalen for lesere som er interessert i verden – i bøker som gjør verden større ved å fortelle om menneskene som bor i den, som hjelper oss å oppdage nye steder og som reiser de store spørsmålene.

Sakprosafestivalen arrangeres for tredje gang 17. og 18. februar 2017. Da møtes sterke forfatterstemmer i Bergen for samtaler, debatter, foredrag og festivalens egne bestillingsverk.

Tema for festivalen i 2017 er «Arv».

Vi gjentar fjorårets suksesser «Verden på lørdag», «Jorden rundt på 80 minutter» og festivalens egen urframføring. Nytt av året er en egen programpost for ungdom.

Festivalen arrangeres av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF).

Les mer om NFF.

Festivalen mottar støtte fra Kulturrådet, Fritt Ord, Forfattersentrum og Bergen kommune.

Nyheter