Gjør journalistikken til kunst

En av Latin-Amerikas fremste fortellende journalister kommer til Verden i Bergen.

Journalist og forfatter Leila Guerrierio fra Argentina kommer til sakprosafestivalen i Bergen den 28. november.

Guerriero skriver en langform-journalistisk vi sjelden ser her til lands. I følge nobelprisvinner Mario Vargas Llosa gjør Guerriero ”journalistikk til kunst”.

I forbindelse med Guerrieros norgesbesøk, har Verden i Bergen fått oversatt en av hennes tekster til norsk for første gang. Den prisbelønte artikkelen ”Spor i knoklar” er oversatt av Bente Teigen Gundersen og ble publisert i septemberutgaven av magasinet Plot.

Guerriero er redaktør for det meksikanske magasinet Gatopardo. Hun er fast bidragsyter til avisen El País i Spania og skriver for magasin som Rolling Stone og Vanity Fair. Hennes fem journalistiske bøker er oversatt til portugisisk, tysk, italiensk og engelsk.

På festivalen opptrer Guerriero i to programposter. I den første vil hun ha en samtale med Kjartan Fløgstad om litteratur og historie i Argentina og Latin-Amerika. I den andre programposten framfører hun og tre andre forfattere fra ulike språkområder hver sin tekst spesialskrevet for festivalen, fritt utfra årets tema ”usynlighet”.

spor-i-knoklar-plot-1spor-i-knoklar-plot-2