Vi temmer havet

13:30 - 14:00

Scene: Olav H. Hauge

 

For hundre år siden var nesten alt vi spiste fra havet, villfisk. I dag krysser vi et punkt der over halvparten av sjømaten kommer fra oppdrett. I sin New York Times-bestselger Four Fish. The future of the last wild food forteller forfatter Paul Greenberg hva som skjer når vi lager husdyr av fisk. Én konsekvens er at vi i dag står igjen med hovedsakelig fire arter i fiskediskene verden over.

Greenberg forteller om hvordan han oppdaget innskrenkingen av mangfoldet i havet, og om vår tids fire dominerende fiskearter – laksen, torsken, tunfisken og havabboren.
Foredraget er på engelsk.

 

Taming the ocean

100 years ago, nearly everything we ate from the sea was wild. Now we are crossing the point where more than half of our seafood is coming from farms, and our relationship with the ocean is undergoing a profound transformation.

The author of the New York Times bestseller Four Fish. The future of the last wild food, journalist and dedicated fisherman Peter Greenberg, share his knowledge about how we have domesticated the ocean, and are now largely left with only four dominating species.

 

Paul Greenberg

Paul Greenberg er forfatter, journalist og dedikert hobbyfisker. Siste utgivelse: American Catch (2014).