Verden på lørdag

11:00 - 12:00

Scene: Olav H. Hauge

 

NRK-veteran Tomm Kristiansen intervjuer fire forfattere med ferske bøker om verden. Det vil blant annet handle om hvorfor det venstreradikale partiet Syriza vant makten i Hellas, om evig krig mellom israelere og palestinere, om europeiske politiske entreprenører og om hva Erna Solberg mener når hun sier «Jeg er klimaoptimist».

Les festivalprat med Simen Ekern.

Les festivalprat med Espen Stueland.

 

Tomm Kristiansen

Tomm Kristiansen er mangeårig utenriksjournalist, korrespondent og redaktør i NRK radio og TV. Han har en rekke bokutgivelser bak seg, og ble i 1994 nominert til Brageprisen for sin bok Mor Afrika. I 1995 fikk Kristiansen Den Store Journalistprisen for sitt arbeide. Siste utgivelse: Biskopens hemmelighet (2014).

Fredrik Græsvik

Fredrik Græsvik er utenriksjournalist I TV2. Græsvik har mottatt flere nasjonale og internasjonale priser for sine TV-reportasjer. Han har laget flere dokumentarfilmer og har utgitt flere bøker. Siste utgivelse: Evig krig. Israel og Palestina (2015).

Espen Stueland

Espen Stueland er forfatter og kritiker, og har skrevet både diktsamlinger, essaysamlinger, gjendiktninger, og en roman. Blant hans siste utgivelser finnes Gjennom kjøttet: Disseksjonen og kroppens kulturhistorie (2009), Falsk tilståelse og andre essays (2013), og hans kommende bok 700-årsflommen.

Simen Ekern

Simen Ekern er journalist og forfatter bosatt i Roma. Han har skrevet to bøker om og fra Italia, Berlusconis Italia (2006), og Roma (2011), som han fikk Brage-prisen for. Siste utgivelse: Europeere (2015).

Ellen Engelstad

Ellen Engelstad er redaktør i Manifest Tidsskrift, kritiker i Klassekampen og forfatter. I fjor publiserte hun teksten «Gresk mørketid» i antologien Signatur, og hun kommer snart med boken Syriza.