Vanens blindhet, del II

16:15 - 16:45

Scene: Olav H. Hauge

 

Vitenskapelig fornyelse og nye perspektiver krever at en leter etter det som tradisjonen eller samtiden ikke ser, eller kan se, på grunn av vanens og perspektivenes blindhet. Terje Tvedt diskuterer sammenhengen mellom vannets oversette rolle i historisk utvikling og det han beskriver som Det nasjonale godhetsregimets ukjente betydning for norske tenkemåter med Tomm Kristiansen.

Les mini-intervju med Terje Tvedt.

 

Tomm Kristiansen

Tomm Kristiansen er mangeårig utenriksjournalist, korrespondent og redaktør i NRK radio og TV. Han har en rekke bokutgivelser bak seg, og ble i 1994 nominert til Brageprisen for sin bok Mor Afrika. I 1995 fikk Kristiansen Den Store Journalistprisen for sitt arbeide. Siste utgivelse: Biskopens hemmelighet (2014).

Terje Tvedt

Terje Tvedt er professor ved Institutt for geografi, UiB, og professor II ved Institutt for arkeologi, konservering og historie, UiO. Han har publisert bredt om både bistandsforhold og om forholdet mellom samfunn og vann, samt stått bak fjernsynsseriene En reise i vannets historie (1997), En reise i vannets fremtid (2007), og Kampen om Nilen (2014).