Urframføring: Fire tekster om usynlighet

17:00 - 18:15

Scene: Auditoriet

 

Vi har invitert fire forfattere fra fire språkområder til å skrive hver sin tekst med utgangspunkt i festivalens tema «usynlighet». Forfatterne vil fremføre bestillingsverkene på sine morsmål, og vi projiserer norsk gjendiktning på stort lerret.

Det blir servert en lett forfriskning.

Les intervju med Simen Ekern og Manal Al Sheik om deres bidrag.

 

Manal Al-Sheikh

Manal Al-Sheikh er poet og skribent fra Irak. Nå er hun fribyforfatter i Stavanger. I Irak jobbet hun frilans i den arabiskspråklige pressen og ga ut flere diktsamlinger. Hun har også publisert artikler i en rekke irakiske, arabiske og europeiske aviser og magasin, og er oversatt til engelsk, fransk, norsk, katalansk og italiensk.

Noo Saro-Wiwa

Noo Saro-Wiwa ble født i Nigeria og vokste opp i Storbritannia. Boken Looking for Transwonderland: Travels in Nigeria er hennes første utgivelse. Den er oversatt til fransk og italiensk, og ble kåret til Sunday Times Travel Book of the Year i 2012 og kåret av The Guardian til en av de ti beste bøkene om Afrika i 2012.

Leila Guerriero

Leila Guerriero er argentinsk journalist. Guerriero skriv fast i storaviser som El País og i magasina Rolling Stone og Vanity Fair og er redaktør for det meksikanske tidsskriftet Gatopardo. Ho har gitt ut fleire bøker, mellom andre Los suicidas del fin del mundo, Frutos extraños og Una historia sencilla. Bøkene hennar er omsette til engelsk, tysk, portugisisk og italiensk. I 2010 fekk ho den gjevaste journalistprisen i Sør-Amerika (CEMEX-FNPI-prisen) for dokumentaren “Spor i knoklar”. Artikkelen er publisert på norsk i septemberutgåva av magasinet Plot.

Simen Ekern

Simen Ekern er journalist og forfatter bosatt i Roma. Han har skrevet to bøker om og fra Italia, Berlusconis Italia (2006), og Roma (2011), som han fikk Brage-prisen for. Siste utgivelse: Europeere (2015).