Jorden rundt på 80 minutter

15:15 - 16:35

Scene: Auditoriet

 

Vi reiser ikke jorden rundt på 80 dager. Vi reiser jorden rundt på 80 minutter. Bli med Erle Sørheim til Berlin, Jørgen Christian Meyer til Palmyra, Anne Katrine Bang til Zanzibar by og Pedro Carmona-Alvarez til Santiago.

Les festivalprat med Pedro Carmona-Alvarez.

 

Erle Sørheim

Erle Sørheim er utdannet filosof, og arbeider som journalist og oversetter bosatt i Berlin. I år kom Berlin: 100 unike opplevelser. Sørheim er også kritiker i Dagbladet, og redaktør for tegneserietidsskriftet Empirix.

Pedro Carmona-Alvarez

Pedro Carmona-Alvarez er poet, forfatter, essayist, redaktør, og musiker, og har gitt ut en rekke bøker, inkludert essaysamlingen Hjemmelekser (2007), romanene Rust (2009) og Og været skiftet og det ble sommer og så videre (2012), og diktsamlingene Sanger for kor (2013) og Samtaler med onkel Nica og tante Viola (2015).

Jørgen Christian Meyer

Jørgen Christian Meyer er professor i antikkens historie ved Universitetet i Bergen. Han ledet et norsk-syrisk forskningsprosjekt om Palmyras historie og tilbrakte mye tid i oldtidsbyen og dens omland i perioden 2004–2011. Han har blant annet skrevet boken Antikkens historie. Høvdingdømme, bystat, imperium (1998).

Anne Katrine Bang

Anne Katrine Bang er forfatter, historiker og førsteamanuensis ved Universitetet i Bergen. Hun har skrevet flere romaner, en essaysamling og flere bøker og artikler om området rundt Det indiske havet, blant annet boken Zanzibar-Olsen. Norsk trelasthandel i Øst-Afrika, 1895–1925 (2008).