Hvite kvinners makt

13:00 - 13:45

Scene: Alver

 

I Norden har feminismen fått et stort oppsving de siste årene, sist uttrykt gjennom partiet Feministisk Initiativ i Sverige og Norge. Hvordan framstår kampsakene til nordiske feminister sett utenfra? Er vår vestlige feminisme innadvendt og selvopptatt? Kan afrikanske feminister tilby en ny form for feminisme? Minna Salami møter Kari Jegerstedt til samtale om stereotypier på tvers av globale skillelinjer.

Denne programposten foregår på engelsk.

Les mini-intervju med Minna Salami.

 

White women´s power

We need to talk about feminism without geographical limitations, the Finnish-Nigerian feminist and blogger Minna Salami claims. Salami discusses stereotypes across global dividing lines with Associate Professor Kari Jegerstedt.

This talk will be in English.

Read festival chat with Minna Salami

 

Minna Salami

Minna Salami er finsk-nigeriansk skribent, kommentator og feminist og i følge magasinet ELLE Malaysia en av «12 kvinner som forandrer verden». Hun er grunnlegger av den prisbelønte bloggen MsAfropolitan og skriver jevnlig for blant andre The Guardian, The Observer og Al Jazeera.

Kari Jegerstedt

Kari Jegerstedt er utdannet litteraturviter ved Universitetet i Bergen og jobber som førsteamanuensis i humanistisk kjønnsforskning ved Senter for kvinne- og kjønnsforskning. Hun er spesielt opptatt av postkolonial og feministisk teori, og har blant annet forsket på sørafrikansk litteratur.