FEST!

14:48 - 14:48

Scene: Fossestova/Boksalongen

 

Vi avslutter dagen med en fest i sakprosaens navn. Forfattere, gjester og publikummere samles i Boksalongen, der samtalene fortsetter om – og blant – bøker. Kjartan Fløgstad, Pedro Carmona-Alvarez og Manal Al-Sheikh leser dikt.

Les festivalprat med Pedro Carmona-Alvarez og med Manal Al-Sheikh.

 

Manal Al-Sheikh

Manal Al-Sheikh er poet og skribent fra Irak. Nå er hun fribyforfatter i Stavanger. I Irak jobbet hun frilans i den arabiskspråklige pressen og ga ut flere diktsamlinger. Hun har også publisert artikler i en rekke irakiske, arabiske og europeiske aviser og magasin, og er oversatt til engelsk, fransk, norsk, katalansk og italiensk.

Kjartan Fløgstad

Kjartan Fløgstad har skrive tjue romanar og ei lang rekke essaysamlingar, dikt, skodespel og dokumentarbøker. Han har mellom anna fått Aschehougprisen, Nordisk Råds litteraturpris, Kritikerprisen, Noregs Mållags pris, Brageprisen og Gyldendalprisen. Fløgstad har skrive ei rekkje bøker frå og om kontinentet. Siste utgivingar: Mangdalenafjorden (Roman, 2015) og Dovre faller (Sakprosa, 2014).

Pedro Carmona-Alvarez

Pedro Carmona-Alvarez er poet, forfatter, essayist, redaktør, og musiker, og har gitt ut en rekke bøker, inkludert essaysamlingen Hjemmelekser (2007), romanene Rust (2009) og Og været skiftet og det ble sommer og så videre (2012), og diktsamlingene Sanger for kor (2013) og Samtaler med onkel Nica og tante Viola (2015).