Den globale fiskediskens skyggeside

14:15 - 14:45

Scene: Olav H. Hauge

 

I løpet av de siste hundre årene har fiskekvoter blitt privatisert, overfiske er blitt et stort problem og arter er utrydningstruet. I tillegg legger produksjon av fiskefôr til oppdrett beslag på store fiskeri- og landbruksressurser, noe som kan være problematisk for verdens matproduksjon. Mye av det som skjer i havet, går den jevne borger hus forbi. Gjør det noe?

En professor og en fisker møtes til samtale om hva vi gjør med livet i havet i jakten på de sunne proteinene. Samtalen ledes av Kjersti Sandvik og vil være på engelsk.

 

The dark side of the global fish market

Over the last hundred years the fishing quotas have been privatized, over-fishing has become a major problem, and species are threatened with extinction. The average citizen is not aware of what is happening in the ocean. Does it matter?

Professor and marine biologist Karin Pittman meets the dedicated angler and author Paul Greenberg to talk about life in the ocean, led by Kjersti Sandvik.

 

Paul Greenberg

Paul Greenberg er forfatter, journalist og dedikert hobbyfisker. Siste utgivelse: American Catch (2014).

Karin Pittman

Karin Pittman er professor i biologi og akvakultur. Hun er mest kjent for sin forskning innen fiskeriøkologi og havbruk, men har også mottatt priser for fremragende undervisning og innovasjon.

Kjersti Sandvik

Kjersti Sandvik er journalist og forfatter. Siste utgivelse: Under overflaten. En skitten historie om det norske lakseeventyret (2016).