Vestlig vs. afrikansk feminisme?

12:15 - 12:45

Scene: Alver

 

Det er på tide å snakke om feminisme uavhengig av geografi, hevder den finsk-nigerianske feministen og bloggeren Minna Salami i dette foredraget. Salami er kåret til en av «12 kvinner som forandrer verden» av magasinet Elle Malaysia. Hun kommer til Verden i Bergen for å snakke om motsetningene mellom afrikansk og vestlig feminisme, og om hvordan nye former for solidaritet oppstår mellom feminister på den nordlige og den sørlige halvkule.

Denne programposten foregår på engelsk. Minna Salami deltar også i samtalen Hvite kvinners makt kl 13.

Les festivalprat med Minna Salami.

 

Western versus African feminism?

We need to talk about feminism without geographical limitations, claims the Finnish-Nigerian feminist and blogger Minna Salami. Named as one of «12 women changing the world» by Elle Magazine, Salami comes to the festival to talk about both new tensions and new solidarities which emerge and take shape between African and western feminists. 

This talk will be in English. Minna Salami will also participate in the conversation White women´s power.

Read Festival Talk with Minna Salami.

 

Minna Salami

Minna Salami er finsk-nigeriansk skribent, kommentator og feminist og i følge magasinet ELLE Malaysia en av «12 kvinner som forandrer verden». Hun er grunnlegger av den prisbelønte bloggen MsAfropolitan og skriver jevnlig for blant andre The Guardian, The Observer og Al Jazeera.